De familie Bouter heeft haar wortels in Groot-Ammers. In de regio – de Alblasserwaard - waren zo’n honderd jaar geleden veel melkveehouders actief die hun eigen boerenkaas maakten. Een levendig kaashandel was het gevolg en de overgrootvader van Laura en Marijke zag hier wel brood in. In 1923 werd gestart onder de naam van Kaashandel Fa. L. (Lourens) Bouter.

Er werd kaas gekocht bij de boeren en gehandeld op de lokale kaasmarkt. Met de komst van zoon Herman binnen het bedrijf werd het familiebedrijf, H. Bouter Kaashandel geboren! De activiteiten werden daarna uitgebreid met opslag (veredeling) en distributie.

Herman had oog voor expansie en ruilde een aantal van zijn bedrijfspanden in de dorpskern in, voor een modern bedrijfspand op het zojuist geopende bedrijventerrein Gelkenes. Hiermee was de vestiging van de bedrijfsactiviteiten op Ambachtsweg 12 in Groot-Ammers in 1978 een feit. Er werd gestart met een opslagcapaciteit van 2.000 ton kaas onder een dak. Veel in die tijd. 

Dienstverlening werd de specialisatie van de familie Bouter. Als goed huisvader zorgen voor uw kaas werd het credo!

De derde generatie - de zonen van Herman, Rens en Ton - zorgden voor verdere groei. Er werd grond bijgekocht op het uitdijende industrieterrein en dankzij technologische ontwikkeling groeide het bedrijf uit tot een moderne en geautomatiseerde opleglocatie. In 2009 hebben Marijke en Laura de stap naar de kaas gemaakt. In de jaren die volgden is het bedrijf behoorlijk uitgebreid en runnen zij als vierde generatie samen met hun vader Rens; H. Bouter Kaashandel & Dochters.

Uitgegroeid tot een full service dienstverlener met eigen vervoer en een oplegcapaciteit van 16 miljoen kg kaas is H. Bouter Kaashandel & Dochters het grootste onafhankelijke oplegbedrijf van Nederland. Volledig gespecialiseerd om de kaas van opdrachtgevers vanaf ontvangst tot en met de aflevering tot in de puntjes te verzorgen. Een vaste groep van zo’n 80 betrokken medewerkers – inclusief onze flexibele krachten – zorgen voor de ontvangst, het onderhoud, verpakken of decoreren, alsmede het transport van kaas naar de klanten of opvolgende bereiders in de keten. De processen worden bewaakt door internationale certificeringsnormen en met vergaande automatisering op flexibele wijze uitgevoerd.